Uitgerekend Morioka duwt Waasland-Beveren nog dieper in de put

31 augustus 2019 22:19

Charleroi heeft zaterdagavond met 0-4 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. De thuisploeg was lange tijd de betere ploeg, maar trapte amper tussen de palen en koopt daar dus bitter weinig mee.

Na een flauw begin, nam Waasland-Beveren de wedstrijd na een minuut of twintig in handen. Emmers (2x) en Heymans kregen prima mogelijkheden, maar wisten die niet binnen het kader te trappen.

De voetbalwet over kansen afwerken en het deksel op de neus krijgen, werd andermaal gerespecteerd. Na 37 minuten kopte uitgerekend Ryota Morioka de 0-1 tegen de touwen. De Japanner kreeg veel te veel ruimte en profiteerde. Morioka vierde zijn doelpunt tegen zijn ex-club niet.

De thuisploeg was even van slag na het doelpunt. 0-1 was de stand aan de rust.

De tweede helft begon zoals het tweede deel van de eerste helft verliep: met een gemiste kans van de thuisploeg. Na een rommelige fase voor de kooi van Penneteau werd de bal uiteindelijk van de lijn gekeerd.

De Leeuwen duwden door, maar kregen acht minuten ver in de tweede helft een nieuwe opdoffer te verwerken. Bruno kreeg te veel tijd en ruimte in de zestien van de thuisploeg en werkte knap af. 0-2.

Waasland-Beveren was van slag en Charleroi nam het commando over. Vijf minuten later besliste debutant Nicholson de partij. Morioka stuurde hem met een heerlijke pass de diepte in, de Jamaicaanse debutant haalde schitterend uit van ver: 0-3 en boeken toe.

In het slotkwartier zag Nicholson eerst de 0-4 nog worden afgekeurd, even later was het wél prijs. Invaller Henen duwde het mes nog wat dieper in de Beverse wonde.

Charleroi heeft nu acht op vijftien. Waasland-Beveren blijft achter met één op achttien. De Leeuwen moeten dringend efficiënter voorin en minder naïef achterin worden om punten te beginnen pakken.