Saelemaekers moest mentaliteit wijzigen: "De laatste weken gooide hij meer energie in de trainingen"

01 september 2019 21:07

Alexis Saelemaekers heeft zijn tweede droomdebuut zelf geschreven. Nadat hij weken aan de kant werd gelaten, bezorgde hij bij zijn eerste basisplaats Anderlecht de zege met zijn eerste professioneel doelpunt. Dat heeft hij wel aan zichzelf en zijn veranderde mentaliteit te danken.

Saelemaekers trainde niet hard genoeg, klonk het in Neerpede wekenlang. Hij liet zich soms wat te veel meeslepen door de acht jaar oudere Adrien Trebel, met wie hij veel optrok. Maar hij maakte de klik. "Deze basisplaats heeft hij inderdaad aan zichzelf te danken en aan het werk dat hij erin stak", knikte Simon Davies. "Jonge spelers hebben het soms moeilijk. Maar hij heeft zich de laatste weken geprofileerd."

Johan Walem vertelde ons vrijdag al - na contact met Vincent Kompany - dat Saelemaekers goed bezig was de laatste twee weken. Ook zijn ploegmaats zagen blijkbaar een veranderde werkethiek. "We weten wat hij kan. Maar de laatste weken heeft hij misschien wel wat meer energie in de trainingen gesmeten", liet Philippe Sandler weten.

Ook van Elias Cobbaut kreeg de 20-jarige winger lof. "Alexis en ik hebben ons in de ploeg moeten knokken. Maar nu mogen we niet op onze lauweren gaan rusten. We gaan moeten blijven presteren om onze kansen te krijgen. Als je je kans krijgt, moet je die pakken. En dat deed Alexis."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.