Paul Van Himst over de malaise bij RSC Anderlecht: "Als er geen punten zijn dan is er ook geen plezier"

01 september 2019 14:08

Vanmiddag staat de voetbaltopper tussen Anderlecht en Standard op het menu. Clubicoon Paul Van Himst reageerde op de zwakke start van RSC Anderlecht.

Zo ziet Paul Van Himst dat het voetbal niet slecht is, maar voorlopig de punten niet volgen: "Het eerste half uur is goed, maar je maakt geen doelpunt. Als er geen punten zijn dan is er ook geen plezier, er komt enkel twijfel en kritiek", reageerde hij bij Sporza.

Van Himst had niet verwacht dat het zo moeilijk zou gaan: "Ik zie dat er in deze groep zeer veel kwaliteit zit. De ploeg had zeker in het begin van de competitie wel de punten moeten pakken. Dat lukte niet en dan kom je in een moeilijke situatie terecht met wedstrijden tegen Genk en Standard."

"Rol als speler-trainer is moeilijk te combineren"

Ook vindt Van Himst de rol die Kompany op zich nam niet evident: "Alleen trainer zijn is gewoon al heel moeilijk. Die moet vooral veel kijken en alles zien. Ik denk dat het heel moeilijk te combineren is." Over Simon Davies is Van Himst tot slot minder te spreken: "Ik las zijn uitspraken die ik overdreven vond. Ik ken die man helemaal niet en ik weet niet wat hij doet, hij is zogezegd trainer en doet de persconferenties."

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.