Anderlecht wil geen paniekaankoop doen: witte merel of niks meer

02 september 2019 20:01

Na het mislopen van Mbaye Diagne wil men bij Anderlecht nu geen paniekaankoop gaan doen. Michael Verschueren onderzocht vandaag al heel wat pistes, maar als er geen witte merel komt opdagen, is de inkomende mercato van paars-wit afgesloten.

Dat Diagne naar Club Brugge trok deed pijn. Anderlecht had veel op de Senegalese aanvaller ingezet en had alle andere dossiers laten vallen. Stefano Okaka werd genoemd, maar die werd al snel verticaal geklasseerd wegens niet scherp genoeg. John Guidetti werd aangeboden, maar daar zag men dan weer niet het juiste profiel (lees: niet goed genoeg) in.

Yannick Bolasie, die vorig seizoen al een half jaar te zien was in het Astridpark, werd ook overwogen, maar financieel onhaalbaar geacht. Hij is intussen trouwens onderweg naar Sporting Lissabon.

Met aanwezige personeel

Het was eigenlijk ook niet de bedoeling van een nieuwe spits aan te trekken, maar door de grote druk van de fans en de buitenwereld werd er toch een poging ondernomen. Eigenlijk had Kompany vier scorende profielen (Verschaeren, Roofe, Vlap en Nasri) gevraagd en gekregen. Dat had het einde van de inkomende mercato moeten zijn.

Maar Anderlecht liet veel punten liggen omdat ze te weinig kansen creëerden of ze lieten liggen. Aangezien Roofe nog niet volledig wedstrijdfit is en waarschijnlijk wel een aanpassingsperiode nodig heeft, wou Verschueren zijn manager nog een extra optie geven. 

Nany Dimata hoopt immers zelf tegen midden oktober terug te kunnen spelen, maar intern klinkt het dat na Nieuwjaar al een groot succes zal zijn. Voorlopig zal het dus hopen worden dat Roofe zich meteen profileert en dat Thelin matchen zoals zondag kan blijven spelen. Of er moet straks nog iets onverwachts uit de bus vallen...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.