Het Lotto Park leeft, Depoitre, Kums, Essevee vs Flauwe topper, VAR en Standard

02 september 2019 17:27

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Lotto Park leeft

Het was niet altijd met het meest academische voetbal zoals Vincent Kompany voorschrijft, maar de eerste zege van het seizoen is er wel voor Anderlecht.

Met heel wat jonkies - nu ook Saelemaekers tussen de lijnen - komt er stilaan wat lijn in paars-wit, iedereen werkte ook heel hard en de supporters kirden als nooit tevoren.

De terugkeer van de Gentse helden

Naast Rode Duivels als Kompany en Chadli zijn nu ook Kevin Mirallas en Laurent Depoitre op Belgische bodem te bewonderen. Zeker die laatste was bijzonder belangrijk voor KAA Gent.

Ook Sven Kums is er opnieuw thuis en liet meteen zien dat hij te goed was om in de tribune van Anderlecht te verkommeren.

Forza Essevee

Na de 0 op 6 op de eerste twee speeldagen leek het alweer een lang seizoen te gaan worden voor Zulte Waregem, maar ondertussen hebben ze er wel al een en ander rechtgezet.

Sammy Bossut zit aan drie clean sheets op vier wedstrijden, centraal achterin blinken Deschacht en Pletinckx week na week uit en voorin werken de drie spitsen bijzonder hard. Knap werk van Dury alweer.

FLOP

De eerste echte topper?

Uittredend kampioen KRC Genk trok naar Jan Breydel voor een mogelijke topwedstrijd tegen de gedoodverfde titelfavoriet Club Brugge.

Wat beide ploegen op de mat brachten? Dat had weinig met een echte topper vandoen. Het niveau en het tempo lagen daarvoor simpelweg te laag.

Standard uit

Standard in eigen huis? Dat is genieten van de eerste tot de laatste minuut. Standard op verplaatsing? Dat lijkt wel vaker op niets.

Ook op bezoek bij Anderlecht in het Lotto Park serveerden ze maar slappe koffie. Michel Preud'homme vond geen oplossing, maar zag zijn spelers vooral ondermaats presteren - een oud euvel stilaan.

Wat baten kaars en bril ...

Als de VAR niet zien wil? Ndongala had altijd rood moeten krijgen voor zijn schop in Club Brugge - KRC Genk, al excuseerde hij zich achteraf wel.

In Kortrijk - Oostende verloren we door al het getalm dan weer bijna tien minuten aan nauwelijks vier fases, het moet toch sneller kunnen?

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.