Hans Cornelis praat over zijn carrière: "Ik mis het profvoetbal soms wel"


Foto: © photonews 04 september 2019 16:37

Voor onze rubriek "Oude Gloriën" hadden we deze week een interview met Hans Cornelis. De rechtsback speelde in zijn rijkgevulde carrière bij Club Brugge, Racing Genk en Cercle Brugge.

Hij heeft wel enkele mooie momenten beleefd in zijn carrière, maar zijn absolute hoogtepunt is misschien wel dat hij mocht meespelen in de Champions League. "Ja, dat was een unieke ervaring. Daar heb ik echt van genoten."

Cornelis vertelt ook over zijn sterktes en zwaktes als speler. "Mijn rechtervoet was uitstekend en ook mijn mentaliteit was top. Als er iets is waar ze mij mee konden pakken, was het wel op snelheid. Ik was iets te traag."

Adrenaline

Hans Cornelis heeft lang in het profvoetbal gezeten, maar soms mist hij het nog wel. "Het is vooral de adrenaline die ik nu mis. Het was leuk om alles te geven voor je club."

In 2017 zei Cornelis het profvoetbal vaarwel. Nu is hij speler-trainer bij SKV Zwevezele. Dat is een ploeg in de tweede amateurklasse. Deze job beoefent hij sinds deze zomer, want vorig seizoen was hij gewoon nog speler bij de club. 

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.