Op bezoek bij de banken na de mercato: Club Brugge telt het geld, Antwerp is één van de enige in het rood (en we hebben het niet over de shirts)

04 september 2019 21:33

De voetbalsupermarkt is gesloten. Onze Belgische clubs verbraken de voorbije weken inkomend én uitgaand alle records. Maar oogt de balans positief? Voor één club was de mercato heel lucratief.

De secretaris van Club Brugge is momenteel overuren aan het kloppen. Geld telt zichzelf namelijk niet. De West-Vlamingen schreven de voorbije weken maar liefst 36 miljoen euro bij op de bankrekening. 

Ook KRC Genk en RSC Anderlecht mogen tevreden zijn. KRC Genk is volgens Het Laatste Nieuws zo'n 17 miljoen euro rijker, terwijl de paars-witte bankrekening zo'n vijftien miljoen euro - dankzij Leander Dendoncker nota bene - zag verschijnen. 

Grootste verlies voor Antwerp

Amper drie clubs staan in het rood. Antwerp FC tekent een verlies van zo'n vijf à zes miljoen euro op. Al kreeg de Great Old wel een serieuze kwaliteitsinjectie. Verder werd er ook verlies gemaakt bij KV Kortrijk en Cercle Brugge.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.