Diagne heeft wonden geslagen: "Ik zou dat nooit doen... Als Kompany was uitgelekt had Verhaeghe hem waarschijnlijk ook eens gebeld"

04 september 2019 06:02

Michael Verschueren geeft zichzelf 7 à 8 op 10 voor de transferperiode van Anderlecht. Enkel een spits ontbreekt in het geheel. En daarvoor heeft hij toch wat wrevel richting Club Brugge. "Al wil ik niet de oorlog aan hen verklaren."

Maar dat Club Brugge Diagne wegkaapte, heeft wonden geslagen, dat is duidelijk. "Anderlecht had een akkoord met Galatasaray. De contracten waren zondag naar Istanbul gestuurd, zijn hotelkamer was hier geboekt en we gingen hem oppikken in Brussel-Zuid."

"Als Diagne onze teammanager dan voorbijloopt met een jas over zijn hoofd om naar Brugge te gaan en al onze telefoontjes onbeantwoord blijven… Tja. Ik zou nooit doen wat Club Brugge deed. Maar misschien wist Club niet dat Anderlecht een officieus akkoord had over Diagne", klinkt het in Het Nieuwsblad

Ik hoop voor de speler dat hij de juiste keuze heeft gemaakt

Intussen heeft hij Club nog niet gehoord. "Al wil ik hier geen excuses eisen of de oorlog aan hen verklaren. Zij vinden dat ze het recht hadden om Diagne aan te trekken en het is een competitieve wereld. De commissies voor de makelaars speelden ook een rol. Ik hoop voor de speler dat hij de goeie keuze maakte, want in de Brugse kern met zeven spitsen zullen de postjes duur zijn en dan moet je dat ook kunnen managen."

Anderlecht werkt met codenamen zodat hun transfers niet uitlekken. Geen overbodige maatregel, zo blijkt. "Als onze deal met Kompany vooraf in de media was opgedoken, had Bart Verhaeghe Vincent wellicht ook wel eens gebeld."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.