UPDATE: Balanta debuteerde in het geheim voor Club Brugge, Zeventienjarig toptalent scoorde meteen bij debuut voor Gent

05 september 2019 08:10

AA Gent heeft woensdagmiddag een oefenduel met 1-4 gewonnen van Zulte Waregem. Dylan Mbayo scoorde het tweede Gentse doelpunt.

Gent haalde de zeventienjarige flankaanvaller pas maandag weg bij Lokeren. De Buffalo’s legden daarvoor zo’n 1,3 miljoen euro op tafel. In het Waasland waren ze echter helemaal niet opgezet met het vertrek van hun goudhaantje. (lees hier)

Halverwege de eerste helft stond er al 0-3 op het scorebord. Mamadou Sylla had de score geopend, Jean-Luc Dompé maakte de 0-3.

In de tweede helft zorgde Luka Zarandia voor de 1-3, maar tien minuten voor tijd legde Brecht Dejaegere de 1-4 eindstand vast.

Ook Club Brugge oefende woensdag. Blauw-zwart nam het op tegen KV Oostende. Het werd 2-1 voor de Bruggelingen.

Update 05/09 08:10: Volgens Het Laatste Nieuws debuteerde nieuwkomer Eder Balanta in het oefenduel voor Club Brugge. Balanta is de 'nieuwe nummer zes' van blauw-zwart en het alternatief voor Victor Wanyama, die uiteindelijk bij Tottenham bleef.