Beerschot-voorzitter: "Positief dat Belgische ondernemers hun schouders onder dit project willen zetten"

07 september 2019 12:42

Gisteren raakte bekend dat Beerschot-voorzitter Francis Vrancken een deel van zijn aandelen van de club wil verkopen. Vrancken heeft persoonlijk zo'n dertig procent van de aandelen in handen, zijn bedrijf DCA twintig procent.

Vrancken wil een deel van die dertig procent die hij zelf in handen heeft verkopen. Zijn vriend en zakenpartner Philippe Verellen zou dat deel willen overnemen. Verellen is de CEO van Wolf Oil. Met dat bedrijf is hij cosponsor van Beerschot. Hij behoort ook tot de ‘Vrienden van het Olympisch Stadion’, de groep van gefortuneerde  fans die de huur van het Olympisch Stadion afbetaalt aan de stad.

In een reactie aan Gazet van Antwerpen onderstreepte Vrancken dat er op dit moment nog geen akkoord is: “Ik vind het jammer dat dit nieuws nu al is uitgelekt. Maar het klopt dat ik en ­Philippe Verellen aan het bekijken zijn hoe we beter kunnen samenwerken bij Beerschot.”

“Ik ken Philippe al heel lang en ik weet hoe enthousiast hij is over de club. Ik beschouw het als een positief signaal dat er meerdere Belgische ondernemers hun schouders onder dit project willen zetten. Als ik met Philippe tot een akkoord kom, zal ik dat officieel meedelen. Maar zover zijn we nog lang niet.”

1e klasse B \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.