Een blik op de rijkgevulde prijzenkast van Samuel Eto'o, vanaf heden gepensioneerd

07 september 2019 15:58

Samuel Eto'o kondigde zaterdag zijn afscheid van het profvoetbal. De Kameroener was een van de beste spitsen van zijn generatie en pakte heel wat prijzen doorheen zijn rijkgevulde carrière. Een overzicht.

Het begon allemaal met de Olympische Spelen van 2000, waar Kameroen het goud pakte. Samuel Eto'o was dat jaar van Real Madrid naar Mallorca verkast. Daar veroverde hij in 2003 zijn eerste trofee op clubniveau: de Copa del Rey.

Hij versierde een transfer naar Barcelona en toen ging het snel. Bij de Catalanen pakte hij nog eens twee keer de beker en ook drie keer de landstitel.

Twee trebles

2009 en 2010 waren veruit de beste jaren van zijn carrière. Hij won back-to-back trebles (landstitel, beker én Champions League) met Barcelona (2009) en Inter Milaan (2010). Niemand deed hem dat ooit voor of na.

De prijzen met Inter waren zijn laatste op clubniveau. Periodes bij Chelsea, Sampdoria, Antalyaspor, Anzhi en Konyaspor leverden hem geen trofeeën meer op.

Met Kameroen was hij niet alleen op de Olympische Spelen succesvol. Eto'o zat ook in de selectie die de Africa Cup van 2000 en 2002 won.

Hannes Van Gael

Qatar SC
 
 
Reacties.