Steve Clarke niet tevreden met spelpeil Schotland: "Het is aan mij om oplossingen aan te bieden"

07 september 2019 21:33

Schotland deed gisterenavond een slechte zaak door in eigen huis te verliezen tegen concurrent Rusland (1-2). Bondscoach Steve Clarke was achteraf niet te spreken over de prestatie van zijn team. Tegelijkertijd onderstreept hij ook het belang van de wedstrijd tegen de Rode Duivels van maandag.

In de persconferentie na afloop van de wedstrijd was Clarke hard voor zijn spelers en zichzelf: "Om een of andere reden lieten we ons na een goede start overrompelen door Rusland. Ze legden ons hun wil op. Het is aan mij om hier een oplossing voor te vinden, want het is niet de eerste keer dat dit gebeurt", aldus de Schotse bondscoach.

Maandag krijgen ze de Rode Duivels op bezoek, maar Clarke beseft maar al te goed dat het tijd wordt om punten te pakken: "Het begint er inderdaad op te lijken dat het maandag zo'n wedstrijd wordt waarin we niet mogen verliezen. Of het dan 1 punt of 3 punten zal worden, moet blijken. Maar als we een realistische kans willen behouden om ons te kwalificeren voor het EK, mogen we niet verliezen."

De voorlopige stand in de groep van België:

1) België 15 punten

2) Rusland 12 punten

3) Kazachstan 7 punten

4) Schotland 6 punten

5) Cyprus 4 punten

6) San Marino 0 punten

Dennis Rosiers

België \\ Schotland
 
 
Reacties.