Fans zien de start van Lokeren met lede ogen aan: "Een rustig seizoen zou een enorm succes zijn" & "Een trainer kan op zulke zaken worden afgerekend"

09 september 2019 18:48

Dat het niet draait bij Sporting Lokeren is een understatement van jewelste. De Waaslanders wisten in het seizoen 2018/19 amper wat winnen is en gingen na de degradatie naar 1B op datzelfde elan verder. Na vijf speeldagen in de Proximus League staan ze alleen laatste.

De laatste mokerslag voor Lokeren was de 4-0 afstraffing op het veld van Virton, de promovendus in 1B nota bene. We namen contact op met supportersclub ''t Kapelleken', zij zien de start van hun club met lede ogen aan.

Zien jullie het nog goedkomen na de gemiste start? Moeten de ambities nu worden bijgesteld?

't Kapelleken: "Na een 1 op 15 moet je niet meer spreken over promotie. Nu is het zaak om van van de vele nieuwelingen één geheel te maken. Indien de wedstrijdmentaliteit grondig wijzigt, kunnen we zeker enkele plaatsjes stijgen. Een rustig seizoen zou momenteel al een enorm succes zijn."

De positie van De Boeck staat ter discussie: is hij nog de juiste man op de juiste plaats?

't Kapelleken: "Na negen weken voorbereiding zijn er nog altijd geen automatismen te zien en evenmin een typeploeg. Dat zijn toch zaken waar je als trainer op afgerekend kan worden. Het meest schrijnende en vooral zorgwekkende is misschien wel dat de trainer vaak over “pech” en “bouwen” spreekt, maar de vechtlust laat al wekenlang te wensen over."

Valt het bestuur ook iets te verwijten?

't Kapelleken: "Het bestuur vindt dat er met deze kern veel meer mogelijk is, iets waar veel supporters zich in kunnen vinden. Op zich denk ik dat het bestuur goed werk levert, alleen is het jammer dat er zoveel buitenlanders werden gehaald. Het vermoeilijkt de communicatie wel, al is dat geen excuus voor de huidige prestaties."

Is er voldoende kwaliteit? Komt Lokeren in sommige linies tekort?

't Kapelleken: "Voorin hebben we kwaliteit lopen, alleen worden zij zelden in stelling gebracht. Het feit dat Lokeren nog maar één keer scoorde, ligt heus niet aan de aanval. Op het middenveld en achteraan halen te weinig spelers hun niveau, waardoor we elke wedstrijd tekortschieten."

Jullie zitten in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen, bijvoorbeeld de ongelukkige 1-0 tegen Virton. Heeft het ook niet wat met pech te maken?

't Kapelleken: "Qua blessures -eerst Overmeire en Hajric, nu N’Dao- hebben we ons deel al gehad, dat zeker. Maar tijdens de wedstrijden werd er vaak terecht verloren. Geluk dwing je af, dus van pech kan je niet spreken. Daarvoor waren het spelniveau en de grinta ondermaats."

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.