Leicester-belofte imponeert aan Den Dreef: "Hij is een zeer complete speler"


Foto: © photonews 09 september 2019 18:27

OHL doet het momenteel erg goed als collectief en dat geeft ook de kans aan enkele talenten om hun potentieel te ontplooien. Zo komt de 19-jarige Kamal Sowah meer aan de oppervlakte. De Ghanees vertoeft sinds januari 2018 in Leuven op huurbasis en drukt steeds vaker zijn stempel.

In zijn eerste seizoen bij OHL stak Sowah al zijn neus aan het venster in play-off 2. Nadien was de sportieve situatie een stuk moeilijker. Nu de ploeg weer stevig in mekaar steekt, is het voor Sowah iets gemakkelijker om beter zijn draai te vinden. Hij was het voorbije weekend alvast een gesel voor de linksachter van Roeselare.

Vlot samenspel

Ook het samenspel met Thomas Henry verloopt vlotjes en die laatste is dan ook erg lovend over Sowah. "We trainen daar ook op. We voelen mekaar goed aan. Het is goed dat hij steeds meer vertrouwen tankt. Het is een jongen die er wel geraakt. Hij heeft zeker de juiste mentaliteit."

Ook qua veelzijdigheid zit het goed bij de Leicester-huurling, die zowel kan dreigen met zijn snelheid en een goede voorzet kan trappen. "Ik ben blij dat ik met hem kan samenspelen. Zijn positie is goed, hij kan mee beslissend zijn. Zijn passing is een pluspunt en hij heeft ook een heel goede trap. Het is een bekwaam iemand. Hij is een zeer complete speler", rondt Henry af.

1e klasse B \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.