België kan het zesde land ooit worden met het maximum van de punten en is nu eerste reekshoofd voor EURO 2020

10 september 2019 14:21

De Rode Duivels zijn bezig aan een indrukwekkende kwalificatiecampagne. In november kan België het zesde land ooit worden dat 30 op 30 pakt in de poules.

In de groep met Rusland, San Marino, Schotland, Cyprus en Kazachstan gaat het wel erg makkelijk voor de Rode Duivels. Met 18 op 18 staan ze makkelijk aan kop van de poule en er wordt stilaan al gedroomd van de mythische 30 op 30. Enkel Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland slaagden daar eerder al in.

Mocht België (19-1) in staat zijn om dat resultaat te behalen is de kans groot dat ze het eerste reekshoofd worden op het EK. Enkel Spanje (17-3), Engeland en Italië (18-3) hebben ook nog het maximum van de punten, maar scoorden minder en kregen al meer doelpunten tegen. 

Indeling EK

Op dit moment zijn België, Duitsland, Spanje, Engeland, Nederland en Rusland de eerste reekshoofden voor het EK. De landen zullen ingedeeld worden in zes groepen van vier, waarbij de eerste twee en de vier beste derdes zich zullen kwalificeren voor de achtste finales. De gastlanden Rusland, Azerbeidzjan, Italië, Engeland, Duitsland, Spanje, Roemenië Schotland, Nederland, Ierland, Hongarije en Denemarken zullen in twee van de drie matchen thuisvoordeel krijgen, als ze zich plaatsen uiteraard.

België \\ Schotland
 
 
 
Reacties.