Ally Samatta was niet de enige goalgetter: enkele opvallende 'Belgen' die schitterden in de interlandweek


Foto: © photonews 11 september 2019 17:51

Elke week geven we jullie een overzicht van de Rode Duivels in het buitenland en wie er indruk maakte. Deze week doen we het echter met een twist.

De Rode Duivels speelden namelijk zelf en dus oogt het meer de moeite om eens te gaan kijken welke spelers uit de Jupiler Pro League het bij hun land opvallend goed deden. We geven enkelen onder hen even wat aandacht.

Roman Yaremchuk

Yaremchuk zorgde voor een belangrijke assist voor Oekraïne aan Ruslan Malinovskyi, ex-Genk. Yaremchuk is al langer dan vandaag goed bezig bij zijn land, Oekraïne zelf heeft een goede positie beet om het EK te halen stilaan. 

Roman Bezus mocht overigens invallen bij Oekraïne, terwijl Igor Plastun op de bank bleef zitten. Drie internationals van Gent in de selectie, dat is knap te noemen.

Jonathan David & Cyle Larin

Nu we dan toch bij de Buffalo's zijn ... ook die andere held van Gent deed het goed voor zijn land: Jonathan David scoorde voor Canada tegen Cuba in de 6-0 overwinning. In een tweede wedstrijd tegen Cuba tekende Cyle Larin (Zulte Waregem) voor een assist.

Djihad Bizimana

Bizimana van zijn kant scoorde ook, en dan weer in de 7-0 zege tegen de Seychellen. Daardoor heeft de speler van Waasland-Beveren mee de kwalificatie weten af te dwingen voor zijn land.

Ally Samatta

En ook Ally Samatta zorgde voor een heel belangrijk doelpunt voor zijn land tegen Burundi. Daardoor liep het op strafschoppen uit en kon het team zijn plaatsen.

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.