Antwerp klopt Lierse in oefenmatch dankzij Mirallas, Defour maakt eerste minuten

11 september 2019 13:42

De interlandbreak is stilaan voorbij, maar Antwerp speelde toch nog een oefenwedstrijd tegen Lierse-Kempenzonen. Het ideale moment om enkele late nieuwkomers in te passen.

Vrijdag speelde Antwerp al een oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren en toen mochten Hoedt, Gano en Miyoshi hun debuut maken. Tegen Lierse stond Defour als nummer 6 aan de aftrap, verder bracht Bölöni ook Haroun, Lamkel Zé en Mirallas tussen de lijnen.

Lierse begon eigenlijk het beste aan de wedstrijd, een poging van Vermeiren ging tegen de lat. Nadien groeide Antwerp en Mirallas zette op aangeven van Juklerod de 1-0 op het bord. Net na de rust maakte Mirallas dankzij een goede individuele actie van Lamkel Zé er 2-0 van. De ingevallen Japanner Miyoshi zorgde voor de 3-0 eindstand. Beide teams lieten via Buyens en Gano ook nog een strafschop liggen.