Moeten de Rode Duivels spelen in Baku op het EK? De kans is mogelijk 1 op 3

11 september 2019 06:52

Na de overwinningen tegen San Marino en Schotland zijn de Rode Duivels nu echt op weg naar het EK. België zal wellicht daar een van de reekshoofden zijn, maar het is niet zeker of dat wel zo een goede zaak is.

Normaal gezien was Brussel een speelstad geweest tijdens EK. Onze hoofdstad haakte echter op het laatste nippertje af waardoor de Rode Duivels geen thuisvoordeel krijgen. Elk land dat erbij is op het EK en het mee helpt organiseren mag namelijk twee van de drie groepswedstrijden in eigen land afwerken.

De landen die wedstrijden organiseren zijn Roemenië, Engeland, Denemarken, Italië, Rusland, Engeland, Nederland, Spanje, Azerbeidzjan Hongarije, Ierland, Schotland en Duitsland. Enkel Schotland en Azerbeidzjan lijken zich niet te zullen plaatsen voor het EK. 

Baku

Als reekshoofd blijven op die manier niet veel opties over. Naast de Rode Duivels hebben enkel Portugal en Frankrijk als mogelijke reekshoofden geen thuisstad. De kans dat Belgë dus twee keer moet spelen in Baku of in Glasgow is bijzonder groot. De Belgische voetbalbond wil het oefencentrum in Tubeke als thuisbasis houden, maar Baku is enkel al bijna 5 uur vliegen.

Hier worden de wedstrijden gespeeld:

Groep A: Italië, Azerbeidzjan

Groep B: Rusland, Denemarken

Groep C: Nederland, Roemenië

Groep D: Engeland, Schotland

Groep E: Spanje, Ierland

Groep F: Duitsland, Hongarije 

België
 
 
 
Reacties.