Michael Verschueren voerde ingrijpende verandering door bij Anderlecht aangaande makelaars


Foto: © photonews 12 september 2019 22:51

Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat de manier waarop sommige makelaars mee transfers tot stand brengen in het Belgische voetbal problematisch is. De clubs kunnen echter moeilijk anders dan met hen samen te werken. Al beperkt Michael Verschueren het wel bij Anderlecht.

Het is inmiddels zo'n tien maanden geleden dat Michael Verschueren mee de sportieve macht in handen kreeg bij Anderlecht. Sindsdien heeft de zoon van Mister Michel op tal van vlakken getracht zijn stempel te drukken. "Anderlecht besteedde jaarlijks tien miljoen euro aan makelaars. Onder mijn bewind is dat bedrag gehalveerd", onthult Verschueren junior aan Bruzz.

Voetbal is money-driven - Michael Verschueren

Ook bij Anderlecht moet er tegenwoordig danig op de centen gelet worden. Het systeem dat Vincent Kompany tracht in te voeren, vergt immers veel kwaliteit. En financiële middelen. "Voetbal is money-driven. We helpen Vincent niet door hem bepaalde middelen niet te gunnen."

De vraag is echter hoe ver men kan gaan in het leveren van die inspanning. "Ja, dat gaat ver. Als je in een kleine liga speelt, moet je achter het geld aangaan."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.