Antwerp qua fysiek en kracht veel sterker dan Anderlecht: grote test voor 'systeem Kompany'

13 september 2019 17:22

Gaat Anderlecht niet wat licht uitvallen zondag? Antwerp heeft wel wat gewicht en spieren om in de strijd te gooien en dan heb je daar een paar tieners en prille twintigers om tegenover te zetten...

De Laet, Haroun, De Sart, Lamkel Ze, Arslanagic, Seck... Dat is van het oorlogstype: hard en fysiek perfect in orde. Ook met de nodige ervaring. En daartegenover zet Anderlecht dan: Sardella, Dewaele, Lokonga, Saelemaekers,... Hoop en al samen 40 matchen in eerste klasse en droog aan de haak zowat 65-70 kilo. 

Anderlecht moet dus niet verwachten dat ze uit het duel de match zullen winnen. Deze keer is het echt wel belangrijk om het balbezit te houden en de verdeling van achteruit te verzorgen. Want Antwerp gaat sowieso hoog druk zetten en loeren op elk foutje om af te straffen. Met Mbokani hebben ze daar ook de spits voor.

Fysiek zitten we goed

De Brusselaars hebben dat ook al geanalyseerd hoor, maar Simon Davies probeerde het toch wat te minimaliseren. "Aan onze laatste cijfers te zien, zitten we nu fysiek op hetzelfde niveau als de rest. Dat duurde even door de manke voorbereiding waarin veel jongens ontbraken." 

We willen het wel nog eens zien als Sardella een bulldozer als Lamkel Ze gaat tegenkomen. "Een goeie vriend van me, Danny Higgenbotham (ex-Antwerp), was vorige week op bezoek en vertelde me veel over Antwerp. We weten waar we ons mogen aan verwachten", zei Davies nog. "We kennen hun kracht. Antwerp is een top team, dat gerust voor plaatsen twee en drie kan strijden. Maar voor deze wedstrijden doen we het."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp
 
 
Reacties.