Makelaar getuigt: "Zo bespeelde Bayat Van Holsbeeck"

13 september 2019 09:50

Herman Van Holsbeeck moest de voorbije nacht in de cel doorbrengen. De voormalige Anderlechtmanager wordt verdacht van corruptie met commissies van spelersmakelaar Christophe Henrotay. Makelaars getuigen hoe HVH steeds meer onder invloed van Mogi Bayat kwam te staan.

Tussen 2011 en 2015 was Herman Van Holsbeeck de succesvolle manager van RSC Anderlecht. Met drie titels op rij was zijn krediet op Neerpede enorm gestegen. De kentering kwam er toen tijdens het seizoen 2014-2015 intern het idee gelanceerd werd om de club te verkopen. Scoutingsrapporten belandden in de onderste schuif en het paars-witte transferbeleid werd volledig afgestemd op Mogi Bayat.

"Ik kende Herman als een uitstekende clubmanager", getuigt een makelaar in HLN. "Hij luisterde aandachtig en hij liet je je werk doen. Dat veranderde echter toen Mogi zijn intrede deed. Als je een speler ging aanbieden, kreeg je twee dagen later telefoon van Bayat om te zeggen hoe de zaken zouden aangepakt worden. Mogi heeft Van Holsbeeck goed gebruikt."

Een andere makelaar windt er ook geen doekjes om: "Ik heb Anderlecht ooit een goede speler aangeboden, maar Mogi vond hem niet goed genoeg."  

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.