Cercle waarschuwt Club: "We hebben meer kwaliteit dan vorig seizoen"

13 september 2019 09:15

Zaterdagavond staat de Brugse derby op het programma. De groen-zwarte vereniging acht zich totaal niet kansloos en wil de stadsgenoten dan ook graag trakteren op een eerste nederlaag in de competitie.

Morgen zijn alle ogen gericht op het Jan Breydelstadion. Vorig seizoen eindigde de burenstrijd op een gelijkspel wat de gemoederen aan beide kanten deed oplopen. Ook dit keer gelooft de ploeg van voorzitter Frans Schotte in een kleine stunt.

"België was voor de rust niet beter dan San Marino", laat de Cerclevoorzitter optekenen in HLN. "Tegen Eupen liet Club ook punten liggen. Ik ben twintig jaar bij Cercle en nooit waren we favoriet. Toch wonnen we wedstrijden. Bij ons is de individuele kwaliteit bovendien groter dan vorig seizoen, alleen verliep de transferperiode niet vlekkeloos."

Ondanks het geloof in puntengewin blijft Schotte realistisch: "Je kan alleen maar waardering hebben voor wat Club verwezenlijkt heeft. Onze inspanning zal zeer groot moeten zijn. We moeten rekenen op een topdag, terwijl Club zal moeten falen. Anders kunnen wij geen punten pakken. Daarvoor is het verschil te groot." Morgen rond de klok van 22.15 u kennen we het verdict. 

Nico Wieme

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.