Clement eist overwinning, maar blijft op zijn hoede voor 'compact' Cercle

13 september 2019 19:58

Zaterdagavond staat de Brugse derby op het programma. Een belangrijke wedstrijd in Brugge, al zitten er ongetwijfeld al veel Brugse hoofden bij de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray van komende woensdag. Trainer Clement wil puntenverlies zoals tegen Eupen kost wat kost vermijden.

“Cercle heeft zaterdag niet te verliezen, eigenlijk een beetje zoals wij in de Champions League”, klinkt het bij Clement op de wekelijkse persconferentie. “We zullen moeten focussen en alleen maar met deze match moeten bezig zijn, want ze zullen compact spelen en wij moeten kansen zien te creëren.”

Opvallend: de volledige kern van Clement is fit. Een ongeziene weelde, al betekent dat dat de Brugse coach ook knopen zal moeten doorhakken. Deli en Vormer, die met wat kwaaltjes kampten, krijgen met het oog op de Champions League mogelijk rust. Misschien krijgt het Brugse publiek nieuwelingen Diagne en/of Balanta zaterdag dus al aan het werk te zien. “We willen de nieuwe jongens integreren. Zaterdag is het misschien niet de ideale wedstrijd daarvoor, want het zal een zware wedstrijd worden. Maar de kans bestaat zeker dat de nieuwelingen speelkansen krijgen, al dan niet vanaf het begin van de wedstrijd”, aldus de T1 van blauw-zwart.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.