Pro League wil nieuw en verbeterd tv-contract, maar discussie over verdeelsleutel zit vooral Club Brugge hoog

13 september 2019 16:30

Binnen de Pro League werd er gisteren ook vergaderd over de tv-rechten. En daar wijzen niet alle neuzen in dezelfde richting. Club Brugge is bijvoorbeeld één van de ploegen die afwacht wat er uit de bus gaat vallen.

De Pro League gaat de 'tender' in oktober op de markt zetten en hoopt tegen januari een beslissing te nemen over de tv-rechten voor volgend seizoen. "Dat geeft ons tijd om alle aanbiedingen te bestuderen", zei Pro League CEO Pierre François daarover.

Maar dat betekent niet dat er al een akkoord is gevonden tussen de clubs. Daar wringt het schoentje. De topclubs zijn het niet eens met de verdeelsleutel van de tv-gelden. Vooral Club Brugge wil op basis van hun populariteit en aantrekkingskracht meer incasseren. En zo denken nog een aantal topclubs erover.

Zet Club stappen?

Club dreigde bij monde van voorzitter Bart Verhaeghe al om zelf de uitzendrechten te gaan exploiteren en heeft daar zelfs al voorbereidend onderzoek naar gedaan waaruit blijkt dat het mogelijk zou zijn.

Maar dan zitten ze bij de Pro League met een probleem, want er moet unanimiteit zijn om de rechten collectief te verkopen. Als één of meerdere clubs zich daaruit terugtrekken, zal dat de zaken enkel bemoeilijken. "Ik begrijp Club Brugge ook, maar ik heb daarover met hen al gesproken. Het is niet zo dat ze al een beslissing genomen hebben", aldus nog François.

"Wij zijn trouwens één van de weinige landen waar de rechten collectief verkocht worden. Maar het is voorbarig om te zeggen dat er geen akkoord zal komen. We zullen eerst zien welke aanbiedingen er komen, dan pas kan er een beslissing genomen worden."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.