Twee nieuwkomers in selectie Club Brugge, Philippe Clement legt uit waarom Vossen en zeven anderen er niet bij zijn

13 september 2019 14:27

De 145e Brugse derby wordt zaterdagavond in Jan Breydel uitgevochten tussen Club Brugge en Cercle Brugge. Voor blauw-zwart komen er drukke weken aan met de Champions League, maar de kern blinkt wel van fitheid.

Ook Ruud Vormer, Simon Deli & co zijn inmiddels topfit en dus heeft Philippe Clement stilaan een luxeprobleem: "Ik heb 24 topfitte veldspelers. Er kunnen er maar zestien in de kern zitten en dus zijn er ook acht die dat niet kunnen."

"Dat is de realiteit bij ons, maar ook bij alle topclubs in België. Er zijn zelfs nog teams met een grotere kern dan de onze", aldus Philippe Clement op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel met Cercle Brugge zaterdag.

Elke wedstrijd winnen: daar gaat het om

"Het is elke keer opnieuw keuzes maken in functie van de wedstrijd en van de tegenstander. Woensdag zullen er in de Champions League opnieuw andere spelers in de kern zitten", verzekerde de coach van Club Brugge al.

"Ik maak nu keuzes in functie van de wedstrijd tegen Cercle Brugge en wil ook nieuwkomers integreren op de juiste momenten. Ik hou rekening met Cercle, met Galatasaray, met Anderlecht, maar we willen vooral elke wedstrijd winnen: daar gaat het om. Ik weet niet of het ideaal is om ze tegen Cercle Brugge te integreren, maar ik ben lang genoeg bij Club om te weten hoe belangrijk die derby voor hun is."

Met Mbaye Diagne en Eder Balanta zitten bovendien ook twee nieuwkomers meteen in de selectie voor het duel met De Vereniging

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.