UPDATE: 1B weer in de problemen na forfaitnederlaag voor Roeselare

13 september 2019 13:13

Hoe gaat dat nu verlopen in 1B dit weekend? De kans is heel groot dat Roeselare niet mag spelen tegen Virton omdat ze failliet zijn verklaard. En wat volgt er dan?

Roeselare heeft verzet aangetekend tegen de beslissing van de rechter, maar dat zal pas volgende week behandeld worden. Op dit moment is de club dan ook onder curatele gesteld en mag eigenlijk geen activiteiten meer verrichten. 

Dat betekent dat Virton een forfaitoverwinning zal krijgen. Maar daarna? Al de andere clubs krijgen die drie punten niet cadeau, wat wel belangrijk kan zijn voor de afrekening voor de eerste periode. Lommel en Beerschot speelden eerder al gelijk tegen de West-Vlamingen...

UPDATE:

Er werd uitstel gevraagd aan Virton, door de Pro League en door Roeselare, maar dat werd afgewezen door de club uit de Gaumestreek: "Wij waren bereid de wedstrijd te pelen op een latere datum, op voorwaarde dat dit ons niet zou schaden uiteraard. De drie data die ons werden voorgesteld, stellen ons echter voor problemen. De belangrijkste reden is dat onze hoofdtrainer, de heer Dino Toppmöller, afwezig is op zowel 24 september, 30 oktober en 3 december, in het kader van zijn opleiding voor het diploma UEFA Pro. U begrijpt dat het voor ons niet mogelijk is om een competitiewedstrijd aan te vatten zonder onze hoofdcoach op de bank..."

Virton krijgt er dus drie punten bij, maar wat dan? Het is wachten tot 17 september, tot wanneer de zaak voor de ondernemingsrechtbank komt.

Johan Walckiers

2e klasse \\ Roeselare
 
 
Reacties.