📷 Vreemde VAR-fase aan de Kehrweg: Pletinckx van Zulte Waregem krijgt rood... omdat hij geen strafschopfout maakt

14 september 2019 23:03

De meest opmerkelijke fase van de speeldag in 1A komt voorlopig misschien wel uit de wedstrijd Eupen - Zulte Waregem. Essevee dreigde op een gegeven moment een strafschop tegen te krijgen. Dat ging na tussenkomst van de VAR niet door, maar Ewoud Pletinckx werd dan wel uitgesloten.

Het speelde zich af op slag van rust. Pletinckx haalde de doorgebroken Bautista neer net voor deze het strafschopgebied kon induiken. Scheidsrechter Boucat dacht aanvankelijk dat de overtreding binnen de rechthoek gebeurde en floot dus bijgevolg voor strafschop.

De VAR greep nadien in, waarna het geven van de elfmeter geannuleerd werd... en Pletinckx rood kreeg. Wanneer je een fout maakt als laatste man en een tegenstander een scoringskans ontneemt, is dat doorgaans altijd het verdict.

Tenzij de overtreding in de zestien gebeurt. Enkele jaren geleden werd immers ingevoerd dat voor een fout op een doorgebroken speler geen penalty én rood meer mag gegeven worden. De ploegmaats van Pletinckx hadden ook moeite om de eindjes nog aan mekaar vast te knopen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-1.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
Reacties.