Geen De Bruyne aan de aftrap en City loopt meteen ferm blauwtje


Foto: © photonews 14 september 2019 20:39

Door de galamatch van Vincent Kompany verkeerde Manchester City eerder deze week nog eens in feeststemming. In de competitiematch bij Norwich was het wel wat anders. Guardiola hield De Bruyne bijna een uur op de bank. City moest afdruipen met 3-2.

De Bruyne verkeerde de voorbije weken in uitstekende vorm. Rekening houdend met het zware programma dat City nog wacht, zette Guardiola de Rode Duivel toch op de bank. De enthousiaste thuisploeg nam vervolgens het wedstrijdbegin voor zijn rekening. McLean kopte een hoekschop aan de eerste paal in doel en Cantwell rondde een counter af: 2-0 na minder dan een halfuur.

City had De Bruyne zeker kunnen gebruiken, want het voetbalde traag en was onherkenbaar. Agüero prikte op slag van rust wel de assist van Bernando Silva tegen de netten. De marge van twee doelpunten werd echter hersteld door een blunder van Otamendi. Pukki nam het geschenk in dank aan: 3-1.

Geen ommekeer na invalbeurt De Bruyne

In de 57ste minuut werd De Bruyne dan maar gebracht in plaats van Gündogan en Guardiola gooide meteen ook Gabriel Jesus in de strijd. Ondanks zijn goede wil kon de sterkhouder van onze nationale ploeg niet voor de kentering zorgen. Rodri milderde nog in het slot, maar het bleef bij 3-2. Een reeks van 18 ongeslagen matchen voor City in de Premier League is ten einde.

Premier League \\ Manchester City \\ Norwich City
 
 
 
Reacties.