Spits staat al drie jaar droog, maar: "Hij is zeker een aanwinst voor de Jupiler Pro League, zonder twijfel"


Foto: © photonews 14 september 2019 07:15

KAS Eupen begon het seizoen met een tegenvallende 2 op 18. Om het vervolg van het seizoen op de best mogelijke manier aan te vatten werd nog een toptransfer aan de kern toegevoegd. Wat mogen we van hem verwachten?

Met Adalberto Penaranda kwam er een spits van 22 naar de Oostkantons. Hij wordt gehuurd van Watford en is ook zestienvoudig international voor Venezuela. 

De spits van 1m86 arriveerde in 2015 in Europa, via Udinese kwam hij bij Watford terecht. Maar hij staat wel al een tijdje droog.

Drie jaar droog, maar ...

"De Venezolaanse aanvaller maakte op zijn 18de een zeer beloftevolle indruk in de Spaanse Primera Division, maar werd nadien geteisterd door onder meer blessures en stond zo maar liefst drie seizoenen droog. Door de vele uitleenbeurten kon hij nog geen stabiliteit vinden en zich doorzetten, mogelijk kan hij dit bij Eupen wel", klinkt het bij scouting analist Tom Billen.

Potentieel is er namelijk te over: "Penaranda is een vrij complete spits. Hij heeft snelheid en koppelt het aan een uitstekende techniek, waarmee hij tijdens zijn dribbels graag uitpakt. Ik denk dat hij het beste in zich naar boven kan halen in de schaduw van een echte targetspits. Hij kan zeker een versterking zijn voor de aanvalslinie van Eupen, zonder enige twijfel."

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
 
Reacties.