Guardiola mag het uitleggen na uitschuiver en blunders achterin: "Niet verwachten dat we elk seizoen 100 punten halen"


Foto: © Photonews 15 september 2019 15:29

Het Manchester City van Pep Guardiola lijkt in dit seizoensbegin toch een tikkeltje kwetsbaarder. City speelde al vijf punten kwijt en leed op het veld van Norwich een eerste nederlaag. De drie tegentreffers, en vooral de blunder van Otamendi, stemmen tot nadenken.

Een verliespartij bij de promovendus strookt toch niet met de verwachtingen over Man City. "De mensen mogen niet verwachten dat we elke match winnen of elk seizoen 100 punten gaan halen. Norwich is een heel goede ploeg. Dat hebben we vorig seizoen gezien in The Championship. Wij hadden niet die drang in het laatste derde van het veld die we normaal hebben", analyseert Guardiola.

De Spanjaard kaartte ook de defensieve kwetsbaarheid en vooral het verdedigen op standaardsituaties aan. "We hebben de laatste vier jaar heel goed verdedigd op stilstaande fase. Dat is geen pijnpunt. John Stones en Nicola Otamendi hebben al dikwijils samengespeeld. Kompany is nu in België, Laporte is geblesseerd, dit zijn de verdedigers die we hebben op dit moment.

Premier League \\ Manchester City \\ Norwich City
 
 
 
Reacties.