De Conde over het akkefietje in Charleroi: "Ik wou weten of de VAR werkte en had ook een probleem met passief reageren"

16 september 2019 08:00

Genk moet met een nederlaag op zak richting Salzburg. Geen te beste generale repetitie in Charleroi, waar technisch directeur Dimitri De Conde zich ook ergerde aan de wedstrijdleiding.

Het kwam zelfs tot een ruzie in de spelerstunnel bij de rust, toen Charleroi-directeur Pierre-Yves Hendrickx hem op niet misteverstane wijze liet verstaan dat hij moest ophoepelen bij de scheidsrechters.

"Ik had gehoord dat de VAR uitgevallen was, dus wilde ik weten of die wel werkte bij de penaltyfases. Blijkbaar werkte hij wel degelijk op beide momenten", verklaart De Conde in Het Nieuwsblad. "Ik vond het ook niet kunnen dat de ref zo passief reageerde op enkele doodschoppen van Charleroi. In de eerste helft voorspelde ik al dat er iemand van ons van het terrein zou worden getrapt. Even later werd Paintsil afgevoerd. Ook daar moeten we opnieuw een les uit trekken."

Welke dan wel? “Dat we zelf minder braaf moeten zijn. Elke ploeg zal ons op deze manier bekampen. Dus moeten we daar ook scherpte tegenover plaatsen. Niet alleen in de duels, ook bij beslissingen van de ref. Puur en alleen met voetbal zal het niet lukken.”

Johan Walckiers

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.