Ansu Fati: De 16 jarige parel van FC Barcelona

16 september 2019 21:20

FC Barcelona gaf tijdens de zomermercato heel wat geld uit, maar het is een speler uit eigen opleiding die het meeste indruk maakt. Ansu Fati is pas 16 jaar en liet in de competitie al erg mooie dingen zien.

FC Barcelona begon het seizoen met een competitienederlaag op het veld van Athletic de Bilbao. Nadien begon het beter te gaan met een 7 op 9 tegen Real Betis, CA Osasuna en Valencia CF. In alle drie de wedstrijden speelde de pas 16-jarige Ansu Fati mee. 

Tegen CA Osasuna maakte hij het eerste doelpunt uit zijn carrière. Fati werd zo de jongste doelpuntenmaker uit clubhistorie van FC Barcelona en gaat nu onder meer Bojan Krkic, Lionel Messi en Thiago Alcantara vooraf. 

Eerste flitsen 

Vorig seizoen maakte Ansu Fati indruk in de UEFA Youth League. De Spanjaard met roots in Guinee-Bissau scoorde 4 doelpunten op 15-jarige leeftijd in een U19 competitie. Volgens zijn vader had Fati ook voor een overstap naar Real Madrid kunnen kiezen: "Toen mijn zoon nog in de jeugd speelde van Sevilla kwam Real eigenlijk met een betere aanbiedingen. Er kwam uiteindelijk een delegatie van FC Barcelona naar ons huis en die wisten ons te overtuigen", vertelde hij enkele weken geleden bij Tiempo de Juego

Na het doelpunt tegen Osasuna liep het tegen Valencia nog beter. Fati zocht voortdurend de combinatie en maakte een doelpunt en gaf een assist aan Frenkie de Jong. Bij FC Barcelona is er op dit moment niemand die nog aan Neymar denkt. Lionel Messi komt snel terug en Ansu Fati lijkt dit seizoen al klaar om heel wat minuten te maken bij de hoofdmacht.

Nationaal elftal

Nu moet de linksbuiten ook nog een nationaal elftal kiezen. Guinee-Bissau, Portugal en Spanje willen hem graag. De Spaanse bondscoach Roberto Moreno verwacht dat hij voor hen zal kiezen: "Voor FC Barcelona is dit uiteraard schitterend, een speler die uit La Masia komt. Ik hoop wel dat ze geduld gaan hebben”, aldus nog Moreno. Spanje hoopt om Fati op te roepen voor het WK onder 17 jaar, dat tussen 26 oktober en 17 november in Brazilië doorgaat. Als hij zou deelnemen, mist hij de eerste Clásico tegen Real, in het Bernabéu op 27 oktober. 

Arjen T'Sjoen

Champions League \\ Barcelona
 
 
Reacties.