Courtois laakt het gebrek aan agressiviteit bij Real na de 3-0 afstraffing in Parijs


Foto: © photonews 19 september 2019 10:14

Thibaut Courtois kende geen prettig weerzien met zijn voormalige collega-doelman bij Real, Keylor Navas, die nu het doel van PSG verdedigt. Onze landgenoot moest zich drie keer omdraaien en zag zijn team kansloos ten onder gaan.

Courtois weet de nederlaag en het verschil tussen beide ploegen aan de intensiteit die de teams voor de dag legden. "We moeten hieruit leren zodat we het niet nog eens meemaken", reageerde de Belgische nationale nummer 1 bij Sporza na de 3-0 nederlaag in Parijs.

"Hun wedstrijdbegin was veel agressiever dan het onze. Het was moeilijke om mogelijkheden te creëren omdat zij ons van in het begin bij de keel grepen. Tegen grote teams zoals PSG moet je er vanaf het begin staan", merkte Thibaut Courtois op.

Nood aan clean sheet

De goalie moest zich drie keer omdraaien en kreeg kritiek te slikken bij de goals van Angel Di Marie (1-0 en 2-0). Daar ging onze landgenoot niet dieper op in. "We verdedigen met 11 en vallen aan met 11. Verdedigen is een klus voor het hele team, maar als doelman zal ik altijd gefrustreerd zijn als ik een goal slik."

Nummer 1 of niet bij Real Madrid, Thibaut Courtois heeft nood aan een clean sheet. Is het niet voor zijn eigen zelfvertrouwen, dan is het maar om de fans en de critici te sussen.

Champions League \\ PSG \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.