Mazzu wil reactie zien tegen Oostende: "Eerste keer dat ik echt druk ervaar"

20 september 2019 19:19

Felice Mazzu was bijzonder ontgoocheld in zijn spelers hun mentaliteit tijdens de wedstrijd tegen Salzburg. De organisatie - toch zijn stokpaardje - was er ook niet. De trainer van Genk weet dat het tij snel zal moeten keren...

Die mentaliteit in Oostenrijk lag hem vrijdag nog steeds zwaar op de lever. "We moeten aan het publiek tonen dat de zin om het truitje van Genk nat te maken er nog altijd is. Daarover was ik vooral verbaasd, dat gebrek aan agressiviteit. Het is moeilijk om in de hoofden van de spelers te kijken, misschien waren ze dinsdag onder de indruk van de feiten. Voor veel spelers was het een eerste ervaring in de CL. Een doelpunt tegen krijgen na twee minuten, dat helpt ook niet", vertelde hij op zijn persconferentie.

Intussen komt de nieuwe trainer stilaan onder vuur te liggen. Een situatie die hij niet echt gewend is. "Er is uiteraard gesproken met de mensen van het bestuur. Samen proberen we naar oplossingen te zoeken. Ik voel heel veel steun Dimitri de Condé, net als de rest van het bestuur."

"Een trainer leeft nu eenmaal met druk en nederlagen. Hij moet de beslissing van zijn werkgever ook aanvaarden, wat die ook is. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik echt druk ervaar. In mijn beginperiode bij Charleroi ging het ook moeilijk. Het is uiteindelijk goed gekomen en dat hoop ik nu ook."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.