De Sutter heeft nu al medelijden met Anderlecht-speler: "De druk op hem wordt onmenselijk"

21 september 2019 10:09

Tom De Sutter is geen prof meer, dus kan hij zich eens rustig buigen over de topper tussen zijn twee ex-clubs, Club Brugge en Anderlecht. De aanvaller heeft vooral veel vragen bij de filosofie van paars-wit. En dan vooral over de manier van voetballen.

Het uitvoetballen tot in het extreme zorgt voor te veel druk bij de jonge ploeg. "Ik ben ook voor verzorgd, aanvallend voetbal. Maar nooit een lange bal is makkelijk te counteren. Je ontneemt hen gewoon alle ruimte. Het is knap dat Kompany zijn visie niet verloochent, maar je moet er wel efficiëntie aan koppelen", klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen.

"En als ik City zie voetballen dan zie ik in de laatste 30 meter van het veld constant looplijnen. Zie ik niet bij Anderlecht. Ok, Anderlecht heeft geen Kevin De Bruyne. Maar een Kyle Walker is technisch heus niet beter dan pakweg Sandler."

Voor uitleg moet je blijkbaar naar de supporterslokalen

De Sutter heeft medelijden met Kemar Roofe, voor die zijn eerste match gespeeld heeft. "Ik geloof ook niet dat alles terug te brengen is tot het ontbreken van een spits. De druk op Roofe wordt onmenselijk. Weet Kompany ook wel. Maar voor zijn uitleg moet je blijkbaar naar de supporterslokalen Ik ben benieuwd hoelang de fans nog in het project gaan blijven geloven. Ik begrijp hun frustraties."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.