De Boeck blijft het herhalen: "Ploeg in opbouw" & "Ik verwacht elke week 10% meer"

21 september 2019 19:14

Met een vier op zes en vooral de eerste driepunter heeft Sporting Lokeren eindelijk wat ademruimte in 1B. Na de wedstrijd gaf Glen De Boeck een pluim aan zijn spelers en benadrukte hij nog maar eens dat zijn ploeg nog in opbouw is.

"Ik las deze week een interview met Marc Brys (de trainer van STVV, nvdr.) waarin hij zei dat hij een ploeg moest vormen tijdens de competitie. Het was net alsof ik mezelf hoorde praten", schetste Glen De Boeck de situatie bij Sporting Lokeren.

Crescendo

"We zitten met zestien nieuwe spelers, waarvan sommigen er laat zijn bij gekomen, en die moeten we in de ploeg passen. Een club koop je niet, die vorm je. Voor mij is het intrigerend om zo laat in de competitie nog aan een ploeg te bouwen. Dat is nu eenmaal de realiteit", legde de trainer uit.

De Boeck zag ten slotte en goede mentaliteit bij zijn manschappen, al zag hij nog ruimte tot verbetering. "Het gaat crescendo en de ploeg komt er stilaan. Ik verwacht elke week 10% meer en dat is ook wat ik zie. Meer kan ik niet verwachten", besloot hij.

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Roeselare
 
 
Reacties.