Club speelt Anderlecht van kastje naar muur, maar kan Van Crombrugge slechts twee keer kloppen

22 september 2019 19:53

Knotsgek, anders kunnen we de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht niet noemen. Club had genoeg kansen om vijf wedstrijden te winnen, maar stuitte lang op een onklopbare Van Crombrugge. Maar zelfs hij kon de vloedgolf niet stoppen. Zelden Anderlecht zo weggespeeld zien worden...

Mogen we het wonder noemen dat Anderlecht bij de rust nog op een punt stond? Club Brugge had de Brusselaars 45 minuten lang tot meeloper gedegradeerd. Debutant Luckassen - in de plaats van Kompany - en Trebel - maanden geen match gespeeld - zagen sterretjes.

Blunder op blunder

Van balbezit was ook geen sprake. Daarom zat iedereen ook verbijsterd te kijken toen Anderlecht op voorsprong kwam. Simon Mignolet, die tot nu toe vlekkeloos was, kende een gruwelijk misverstand met Deli en Chadli kon van buiten de zestien ongehinderd binnenduwen. Heel Jan Breydel was aan de grond genageld, want na twee minuten hadden ze al drie zuivere kansen gehad.

Diatta, Dennis en Tau gingen echter niet bij de pakken zitten en 63 seconden na de openingsgoal stond het alweer gelijk na een blunder van Van Crombrugge. Om de stand helemaal gelijk te zetten dus: elke doelman een fout. Tau profiteerde met plezier.

Target practise

Wat daarna volgde was bijna doorlopend Club op de helft van paars-wit, ongelooflijk veel mogelijkheden ook, maar geen goals meer. Met dank aan Van Crombrugge en de falende spitsen. Een mirakel mocht het gerust heten. De Anderlecht-verdediging leek wel onbestaande.

Vormer en Vanaken heersten, Deli en Mitrovic hadden Chadli onder controle en vooraan liepen Dennis, Tau en Diatta hun tegenstanders - Sardella verzoop gewoon - voorbij wanneer ze wilden. Tja, dan mag je gerust teleurgesteld zijn bij 1-1... bij 3-1 of 4-1 of meer had Anderlecht niks te zeggen gehad. Geen enkel duel wonnen ze.

Hendrik, de muur

Laten we trouwens zeggen dat Hendrik Van Crombrugge zijn foutje helemaal goed maakte. Zonder de doelman was het een catastrofe geworden voor de bezoekers. Onder meer met een loepzuivere tackle op de doorgebroken Tau hield hij zijn ploeg in de race. Maar zelfs hij kon die onstuitbare golf van aanvallen niet blijven counteren.

De bal viel eens goed voor de voeten van Diatta en op zijn schot was de doelman kansloos. Maar hoe belachelijk werd Anderlecht gemaakt in Jan Breydel? Dit moet toch ook ogen openen? Want het waardeverschil was veel en véél groter dan de eindstand uitdrukte. Waar we al lang voor waarschuwen: er zit geen progressie in 'The Process'.