KV Mechelen zag match met twee gezichten: "Dat stoorde me" vs "Laten zien wat we kunnen"

22 september 2019 18:39

KV Mechelen bracht een moeilijke uitwedstrijd tot een goed einde bij KV Kortrijk. Toch waren er ook heel wat punten van kritiek te noemen.

"In de eerste helft gingen we wat verder op het elan van vorige week en kozen we te weinig voor de voetballende oplossing. Dat stoorde me wel", was coach Wouter Vrancken duidelijk op zijn persconferentie achteraf.

"Dan kan je niet tot leuke acties komen, waardoor we het heel moeilijk kregen. Bij de rust vroegen we om meer te doen in balbezit en meer de voetballende oplossing te zoeken en de ruimtes te benutten. Na de pauze was er meer lef, daarvoor speelden we met de rem op."

Rem eraf

De tweede helft was dan weer wél heel erg goed: "Met de drie mooie doelpunten als eindpunt daarvan. Zo kan je een moeilijke uitwedstrijd tot een goed einde brengen", aldus nog de oefenmeester van KV Mechelen. 

"Dan hebben we laten zien hoe we kunnen voetballen en dat we altijd gewoon ons spel moeten spelen", pikte ook Dante Vanzeir in. "Zelfs als we op achterstand komen, moeten we er blijven in geloven en ons eigen ding doen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.