Mignolet zag ook dat Club Brugge het zich veel makkelijker had kunnen maken: "Voor Anderlecht wordt het zaak om in play-off 1 te geraken"


Foto: © photonews 22 september 2019 21:08

Club Brugge heeft het zichzelf veel moeilijker gemaakt dan eigenlijk nodig was. De West-Vlamingen kwamen op achterstand en misten een kans of 15. "Ik sla daarbij ook mea culpa", aldus Simon Mignolet.

Mignolet lag immers aan de basis van de 0-1. "Ik zag die bal komen en ik wou anticiperen. Maar toen ik vertrok, gleed ik even weg waardoor ik een fractie van een seconde te laat kwam om eerst op de bal te zijn. En toen werd het fiftyfifty. Die bal valt dan nog ongelukkig in de voeten van Chadli...", verklaarde hij zijn foutje.

Maar op het einde van het verhaal woog het niet zwaar door. "Maar we hadden absoluut meer goals moeten maken. We hadden deze wedstrijd sneller moeten doodmaken", besefte de doelman. "Gelukkig hou ik die bal van Luckassen uit mijn doel of anders waren ze met elf voor hun goal gaan liggen en was het nog moeilijker om te scoren."

Drie punten zijn drie punten, voor ons maakt het niet uit tegen wie

"Maar die efficiëntie is een beetje het verhaal van het seizoen tot nu toe. Die laatste stap moeten we nog zetten. Of het deugd doet om Anderlecht te kloppen? Uiteraard, vooral voor de fans, want het was toch tegen de aartsrivaal."

Al moet gezegd dat Anderlecht weinig voorstelde. "Dat maakt ons niet uit. Drie punten zijn drie punten. Wij willen gewoon winnen tegen iedereen. Voor Anderlecht zal het zaak worden om in play-off 1 te geraken."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.