Anderlechtse 'verlosser' maakt vanavond rentree, woensdag waarschijnlijk al minuten tegen Beerschot

23 september 2019 15:39

Isaac Kiese Thelin was zondag de enige echte spits bij Anderlecht en die zat dan nog op de bank. De paars-witte top gelooft dat er heel wat gaat veranderen als Kemar Roofe in de ploeg staat. Wel, we zullen zien deze week...

Roofe speelt vanavond met de U21 van Anderlecht mee tegen AA Gent op het veld van Wolvertem. De 26-jarige Engelse spits met Jamaïcaanse roots traint al een hele week (deels) mee met de ploeg en de wedstrijd van vanavond moet zijn laatste test worden.

Indien die zonder ongelukken wordt afgewerkt, is de kans groot dat hij tegen Beerschot ook speelminuten krijgt bij het A-team. Net als veel fans zijn ze er bij Anderlecht immers van overtuigd dat hij veel problemen kan oplossen. Daarmee is de druk op zijn schouders al groot vooraleer hij één minuut gespeeld heeft.

Lichtgewicht

Want er zijn toch nog wat bedenkingen. Roofe heeft maar één seizoen volledig als diepe spits gespeeld en weegt droog aan de haak nog geen 70 kilo. Met achter hem Verschaeren of Vlap of Nasri gaat dat ook niet te veel gewicht in de schaal werpen.

Zijn kwaliteiten zijn mee gaten trekken voor anderen en met zijn loopvermogen hoge pressing zetten. We zijn benieuwd wat het gaat geven...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.