Mbokani Gouden Stier, Brugs duo voert nevenklassementen aan

23 september 2019 19:46

Dankzij zijn doelpunt tegen Cercle Brugge is Dieumerci Mbokani de nieuwe Gouden Stier in de Jupiler Pro League. Ruud Vormer blijft assistkoning en Simon Mignolet staat bovenaan de ranglijst met de meeste clean sheets.

De strijd om de topschutterstitel lijkt spannend te worden. Dieumerci Mbokani voert de lijst aan met zes gemaakte treffers, maar de Congolees wordt op de hielen gezeten door Ali Samatta (Genk), ploegmaat Lior Refaelov, Maxime Lestienne (Standard) en het Gentse duo Roman Yaremchuk en Jonathan David.

Ruud Vormer blijft met zes assists leider in het Century 21 Pro Assist-klassement. Zijn eerste belagers zijn Mehdi Carcela (Standard), Junya Ita (Genk) en Mbokani. Dit drietal telt twee assists minder dan de Nederlander van Club Brugge.

Ook bij de doelmannen met de meeste clean sheets valt blauw-zwart in de prijzen. Simon Mignolet wist in vijf wedstrijden al drie keer de nul te houden. Ook Sammy Bossut (Zulte Waregem), Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht), Arnaud Bodart (Standard) en Daniel Schmidt (STVV) wisten al drie keer hun netten ongeschonden te houden, maar hadden daar meer speelminuten voor nodig dan Mignolet.

Nico Wieme

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.