Portugees niet opgenomen in FIFA Team van het jaar: "Wat moet hij nog meer doen?"

24 september 2019 18:53

Gisteren werd het FIFA Team van het jaar bekendgemaakt, maar daarin was geen plaats voor de Portugees Bernardo Silva. De creatieve middenvelder van Manchester City heeft er een indrukwekkend seizoen opzitten, maar het wordt niet beloond met een plaats in het Team van het jaar.

Er staan mooie namen in het FIFA Team van het jaar. Alisson; Sergio Ramos, Van Dijk, De Ligt, Marcelo, Modric, De Jong, Hazard, Mbappe, Messi en Cristiano Ronaldo zijn de elf namen in het team.

De afwezigheid van Bernardo Silva is misschien wel het opvallendste. Hij was één van de beste spelers bij Manchester City (Zij hebben niemand in het FIFA Team van het jaar) en hij won de Nations League met Portugal. 

Guardiola

Ook Guardiola, manager van Manchester City, begrijpt het niet. "Ik zou niet weten wat hij nog meer kan doen. Hij was vorig jaar zo belangrijk voor ons en hij was cruciaal in de Nations League voor Portugal. Ik begrijp niet dat hij niet is geselecteerd."

Bernardo Silva kan inderdaad een mooi seizoen voorleggen. In het seizoen 2018/2019 was hij in 51 wedstrijden bij Manchester City goed voor 13 doelpunten en 13 assists. Dit seizoen is hij ook al goed voor 4 doelpunten in 5 wedstrijden.

Nils Wens

Manchester City \\ Preston North End
 
 
Reacties.