STVV wordt drie voordelen toegedicht door tegenstander OHL

24 september 2019 10:37

Het belooft toch wel speciaal te worden, dat bekerduel tussen STVV en OHL, alleen al omdat de bezoekende coach zijn spelerscarrière afsloot in Limburg. Naar aanloop van deze wedstrijd is Vincent Euvrard vooral bezig om met zijn ploeg tegen enkele nadelen op te boksen.

Gezien de koppositie in 1B is het nogal logisch dat de competitie primeert, maar de Leuvenaars zullen de beker zeker niet zomaar links laten liggen. "We willen competitief voor de dag komen, ook al zal het niet gemakkelijk zijn", laat Euvrard weten. Het is in dit geval ook meer dan enkel een cliché.

Er spelen een aantal zaken in ons nadeel - Vincent Euvrard

OHL moet volgens zijn trainer toch heel wat overwinnen: het klasseverschil, gewenning aan het veld en de weinige recuperatie. "Ten eerste spelen we tegen een ploeg uit 1A. Daar komt bij dat we op verplaatsing spelen en op kunstgras. STVV heeft ook nog eens een dag meer recuperatie, want het speelde zaterdag al. Er spelen een aantal zaken in ons nadeel."

Wat niet betekent dat de thuisploeg de kwalificatie cadeau zal krijgen. "Het komt erop aan om competitief te zijn en dan zien we wel of we verder kunnen bekeren. Het is niet onmogelijk", pompt Euvrard zich moed in.

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ STVV \\ OH Leuven
 
 
Reacties.