Ianis Hagi over zijn moeizame start bij de landskampioen: "Ups en downs van Genk zijn geen verrassing voor me"

24 september 2019 08:47

Ianis Hagi werd deze zomer met grote trom en voor veel miljoenen binnengehaald door KRC Genk. Voorlopig heeft hij de hoge verwachtingen nog niet kunnen inlossen.

Vijf invalbeurten en twee basisplaatsen, dat is de balans van Ianis Hagi bij KRC Genk. Het Roemeens toptalent scoorde in zijn eerste match voor de landskampioen, maar daarna bleven we wat op onze honger zitten.

"Ik wist dat ik tijd nodig ging hebben om me aan te passen en dat het moeilijk zou worden met een nieuwe trainer en in een nieuwe omgeving", legde Hagi uit in Het Laatste Nieuws. "De ups en downs van Genk zijn geen verrassing voor mij. Daarmee omgaan is een goede ervaring voor onze jonge groep."

Terugknokken

De blamage tegen Salzburg in de Champions League was een teleurstelling voor Hagi en de groep, maar de Roemeen lijkt die al te zijn vergeten. "Enkel het nu en de toekomst tellen. Ik kijk niet naar het verleden. Daarom is het goed dat de matchen elkaar snel opvolgen. Tegen Napoli zullen jullie volgende zeker een ander Racing Genk zien", klonk hij strijdvaardig.

Maar dan zal het beter moeten, ook bij Hagi. "Ik weet dat ik beter kan, al doet het me niets dat ik tot nu toe weinig gespeeld heb. Ik vind het ook niet erg waar de coach me zet. Ik kan op links, rechts, op de tien en als valse spits uit de voeten", besloot hij.

Hannes Van Gael

Beker van België \\ KRC Genk \\ SK Ronse
 
 
Reacties.