Anderlecht sleept zich naar volgende ronde na echte cupmatch met rode kaarten, blessures, own goal en onverwachte held...


Foto: © photonews 25 september 2019 23:22

Anderlecht is in Beerschot ontsnapt aan een nieuwe blamage. Het werd bijna een dubbel drama, want ze verloren ook al Vincent Kompany met een nieuwe blessure. Uiteindelijk waren het Isaac Thelin en vooral Alexis Saelemaekers die Anderlecht over de streep sleurden.

Anderlecht kwam met zijn - op papier - sterkste opstelling voor de dag. Mét Vincent Kompany, Samir Nasri en verrassend ook Kemar Roofe. Die mocht meteen starten tegen Beerschot. Geen invalbeurten of matchen bij de beloften. Het is vijf na twaalf bij paars-wit en dus is er geen tijd meer om te wachten of te aarzelen.

Rechtstreeks

De beker is de kortste weg naar Europa. Dat maakten de fans voor de wedstrijd ook duidelijk met een spandoek: 'Wij willen volgend seizoen Europees voetbal'. Een eerste kritische noot vanwege de nochtans nog steeds toegewijde supporters. 

Dan mag je de beste bedoelingen hebben, maar na 20 minuten stond Anderlecht weer op achterstand. Een vrije trap van Holzhauser - vanop een normaal kansloze positie - verdween pardoes in doel, zonder iets te raken. Van Crombrugge - fantastisch in Brugge - zag het leer niet komen door het bos... 

En daar ging Kompany

Het Kiel ontplofte. En wat voor de wedstrijd smalend werd geopperd, gebeurde ook echt. Kompany moest na 25 minuten geblesseerd van het veld. Ongelooflijk gewoon... Het belang van de match primeerde op zijn eigen gezondheid. Het siert hem, maar maakt het er voor zijn ploeg voor de komende weken niet makkelijker op. 

Zouden ze bij paars-wit niet al willen fast forwarden naar volgend seizoen? Maar toch nog een opkikker: Anderlecht wist nog voor de rust de stand gelijk te trekken. Na een strakke voorzet van Saelemaekers over de grond schoot Nasri laag binnen: 1-1. Met (tweemaal) een stevig buitenspelgeurtje trouwens.

De tweede helft was een opeenvolging van dramatische passes. Beerschot kende nog de beste kansen, maar stond een kwartier voor tijd ineens met tien. Uitgerekend Vancamp kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Sardella. Het brak bij Beerschot... 

Verlengingen met 10 tegen 10

Een goeie voorzet van Saelemaekers werd door Bourdin - onder druk van Roofe - in eigen doel gedevieerd. Tien tegen elf en toch werden het nog verlengingen. Vreven bracht met Brogno meer luciditeit en dat rendeerde. In de slotfase van de reguliere speeltijd trapte hij de 2-2 binnen. En nog voor het fluitsignaal haalde Luckassen Placca neer als laatste man. Verlengingen met tien tegen tien. Dit is de Cup!

 Anderlecht sleepte zich er nog door dankzij Saelemaekers. Die leverde zijn derde assist van de avond af met een perfecte voorzet vanop de flank richting doel. Daar dook de ingevallen Thelin op en die rondde het af. Nog maar zijn derde goal voor Anderlecht, maar veruit de belangrijkste. Het vingertje richting hemel was nooit meer terecht...

Beker van België \\ Anderlecht \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.