Waasland-Beveren distantieert zich van racisme: "Schuldigen weren uit het stadion"

26 september 2019 12:21

Waasland-Beveren speelde afgelopen weekend thuis tegen Moeskroen. Wat een feest voor de eigen jeugd had moeten worden, draaide uit op een anticlimax. Anti-Waalse spreekkoren galmden door de Freethiel. De clubleiding wil optreden tegen de schuldigen.

Zaterdagavond waren alle jeugdspelers van de club uitgenodigd om de match van Waasland-Beveren tegen Moeskroen te komen bekijken. Juist in die match weerklonken leuzen als “Walen buiten” en “Les Wallons, c’est du caca.” Bovendien doken er bij de spionkop enkele Vlaamse vlaggen op.

“We respecteren het recht op vrije meningsuiting”, laten de Waaslanders op hun clubsite weten. “Wij vinden het belangrijk als club een sterk signaal te geven aan de Belgische voetbalwereld. We zijn een familiale club die tracht dit beeld te vormen naar de buitenwereld toe.”

Schuldigen straffen

Waasland-Beveren veroordeelt iedere vorm van racisme en discriminatie. “Onder kwetsende en discriminerende spreekkoren vallen alle verbale uitingen die niet bedoeld zijn om het eigen team aan te moedigen, maar racistische, kwetsende en beledigende kreten en teksten die gericht zijn naar gemeenschappen en individuen zoals oerwoudgeluiden en beledigende en bagatelliserende gezangen”

Tot slot heeft de clubleiding een duidelijke boodschap voor de fans die zich niet willen gedragen. “We willen nogmaals benadrukken dat supporters die zich schuldig maken aan enige vorm van racisme vervolgd zullen worden en bestraft worden met wering uit het stadion.”

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Dessel Sport \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.