Wie zijn de vijf topfavorieten voor de Golden Boy Award 2019?

26 september 2019 14:12

Het Italiaanse Tuttosport heeft een lijstje met 40 spelers vrijgegeven. Deze spelers maken nog kans op de Golden Boy Award 2019. Om deze prijs te kunnen winnen moeten de spelers 21 jaar of jonger zijn.

Er zijn zelfs spelers uit de Belgische competitie geselecteerd voor de prijs. Krepin Diatta van Club Brugge en Dragus van Standard behoren tot het lijstje van 40 spelers, maar echt een topfavoriet voor de prijs zijn ze niet. Wel deze vijf spelers:

Matthijs de Ligt

De Nederlander heeft deze prijs vorig jaar al gewonnen, maar ook dit jaar maakt hij kans. Vorig seizoen was hij erg belangrijk voor Ajax en deze zomer waren er verschillende topclubs geïnteresseerd in de Nederlander. Uiteindelijk trok Juventus aan het langste eind. Door de blessure van Chiellini is de Ligt nu ook al een vaste waarde voor de Italiaanse topclub. 

Jadon Sancho

Jadon Sancho heeft een uitstekend jaar achter de rug bij Dortmund. Vooral de manier waarop hij kansen kan creëren is indrukwekkend. Hij speelde vorig seizoen 43 wedstrijden en daarin was hij goed voor 13 doelpunten en 18(!) assists. Schitterende cijfers voor een flankaanvaller van 19 jaar. Ook hij kon in de zomer naar verschillende ploegen, maar hij is gewoon bij Dortmund gebleven. 

Kai Havertz

De Duitser is misschien één van de minder bekende namen in het lijstje, maar ook hij heeft er een geweldig jaar opzitten bij Bayer Leverkusen. In 42 wedstrijden scoorde hij 20 doelpunten en gaf hij 7 assists. Hij had een geweldige connectie met Brandt, maar de laatstgenoemde trok deze zomer naar Dortmund. Ook Havertz zou daar komende zomer naartoe kunnen gaan. 

Vinicius Junior

Zijn blessure speelde hem op het einde van vorig seizoen parten, maar toch is Vinicius Junior ook één van de favorieten voor deze prijs. Hij was één van de lichtpunten bij Real Madrid vorig seizoen. Hij scoorde "maar" drie doelpunten, maar hij was wel goed voor 12 assists.

Joao Felix

De topfavoriet voor de prijs dit seizoen is Joao Felix. Het Portugese wonderkind speelde vorig jaar de pannen van het dak in de Portugese competitie. Hij scoorde 15 doelpunten en hij gaf 9 assists in 26 wedstrijden. Ook in Europa deed hij het goed met 3 doelpunten en 1 assist in 6 wedstrijden. Hij won ook de Nations League met Portugal. Hij dwong deze zomer een transfer af naar Atlético Madrid waar hij nu ook één van de basisspelers is. 

Nils Wens

Bundesliga \\ Serie A \\ La Liga \\ Juventus \\ Borussia Dortmund \\ Real Mallorca \\ Osasuna \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Duitsland
 
 
Reacties.