Verschueren opgelucht, maar... "Dit is niet het voetbal dat we willen zien"


Foto: © photonews 26 september 2019 11:47

Een collectieve 'oef' bij het Anderlecht-bestuur ging bijna hoorbaar door het Olympisch Stadion van Beerschot. Michael Verschueren had vooraf nog zijn volledige steun uitgesproken voor de technische staf, maar zal toch opgelucht geweest zijn dat zijn ploeg niet uit de beker werd geknikkerd.

Want dat had zomaar gekund. Het spel was niet goed/slecht. Nochtans stond Anderlecht met zijn acht zomeraanwinsten aan de aftrap. "We speelden met onze op papier sterkste ploeg", knikte Verschueren. "Maar dat hebben we nog niet veel kunnen doen door blessures en vormdips. Als deze ploeg - misschien met een paar anderen - een paar weken kan samenspelen, dan gaan de automatismen wel komen en zullen we ook efficiënter worden."

Efficiëntie was echter woensdag het probleem niet. Anderlecht werkte redelijk goed af naargelang de kansen die ze kregen. Daar ligt het grote probleem: er wordt te weinig bij elkaar gevoetbald. "Het was moeilijk", gaf Verschueren toe. "Dit was een topmatch, vergis u niet. Beerschot heeft er alles aan gedaan en heeft een goeie ploeg. Het was een belangrijke zege, ook voor het vertrouwen."

Vertrouwen

Of het vertrouwen van de spelers echt een boost gaat gekregen hebben van een match met de hakken over de sloot tegen een 1B-club... Zijn betoog was in ieder geval anders dan dat van de speler/manager. "Ok, dit is niet de manier waarop we willen spelen. Het is niet het voetbal dat we willen zien. Maar we hebben nog geen ploeg die zeker van zichzelf is. De ploeg verandert door omstandigheden ook constant."

Maar het bekerverhaal wordt wel steeds belangrijker. "Dat hebben we deze week ook benadrukt. De beker is de kortste weg naar Europa, dat hebben we de spelers ook ingepeperd."

Beker van België \\ Anderlecht \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.