Boljevic kan op het nippertje verlengingen afwenden en loodst Standard ronde verder

26 september 2019 22:25

De topclubs hadden zich tot dusver niet laten verrassen in de Beker van België. Standard mocht dat als competitieleider in 1A dus ook niet doen. Dat bleek geen sinecure tegen Lommel, nochtans een ploeg die het lastig heeft in 1B. Boljevic was met twee goals de reddende engel.

Michel Preud'homme wilde geen risico nemen en koos voor veel aanvallend geweld. Dat rendeerde al na een kwartier. Boljevic kwam op de voorzet van Vojvoda goed voor zijn man en opende de score. Lommel dreigde geen moment in de eerste helft, maar Standard liet ook na om de Limburgers uit te tellen.

Zo gingen beide teams met een krappe score rusten. Tien minuten ver in de tweede helft gebeurde wat niemand had verwacht. Na knap voorbereidend werk van Henkens fusilleerde Sanyang Bodart: 1-1. Standard ging door de gelijkmaker zowaar enigszins twijfelen.

Lucky goal beslissend

De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen. Tot de bezoekers een late tegentreffer incasseerden, iets wat hen in 1B wel vaker overkomt. De Rouches hadden het geluk aan hun zijde bij het voorzet-schot van Boljevic. In elk geval was de ex-speler van Waasland-Beveren de gevierde man en gaat Standard door naar de volgende ronde.