Kompany reageert op blessure en tweede zege: "Na Brugge was ik boos. Liever met risico dan zoals we daar speelden"


Foto: © photonews 26 september 2019 00:09

Vincent Kompany moest weeral het veld af na 25 minuten. Vanop de bank zag hij zijn team nog een 95 minuten afzien om de overwinning over de streep te trekken. Maar dat die tweede zege van het seizoen deugd deed...

Eerst en vooral over zijn blessure, want dat hield iedereen bezig. "Ik denk dat de blessure niet zo erg is", aldus Kompany voor de tv-camera's. "Ik wilde het risico nemen om te spelen. Ik voelde me goed en er was geen alarmsignaal op training. Maar als je terugkeert uit blessure is er altijd een risico."

Over de wedstrijd was hij deze keer wel tevreden, vooral omdat zijn team mentaliteit liet zien. "Het is eigenlijk het verhaal van het seizoensbegin: we beginnen goeden het plan werkte. Maar dan worden we gepakt op bepaalde zaken die er uit moeten. Die tweede tegengoal moeten we bijvoorbeeld verder wegkoppen."

Geknokt maar ook voetbal laten zien

Maar er werd weer gevoetbald. "Na Brugge was ik kwaad. Ik sta niet voor het voetbal dat we daar speelden. Dan speel ik liever met risico dan zoals we speelden op Brugge. Hier hebben we ook geknokt, maar ook ons voetbal getoond. We moeten twee keer zo hard werken, want het is nog verre van perfect. Of dit een keerpunt was, kunnen we nu nog niet beoordelen. We moeten ook de volgende matchen een goed gezicht laten zien."

Beker van België \\ Anderlecht \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.